Sałatka z Farro i Arbuzem

Sałatka  z farro, arbuzem i serami jest lekka,  orzeźwiająca i delikatnie słodka. Mieszanka serów nadaje intensywnie dojrzały i pikantny smak. Pietruszka to  świeżość i przepiękny zielony kolor.  Arbuz to likopen i soczysto czerwony kolor. Sałatka  jest  nieskomplikowana i kolorystyczna –  doskonale sprawdzi się jako przystawka i pyszny dodatek do naszych wiosennych  i letnich spotkań.

Farro lub Kuskus

Arbuz DSC05413-1024x680

Pietruszka  (spora ilość)

Ser Parmezan i  (lub) Asiago

Pestki Słonecznikowe

Oliwa z Migdałów lub Oliwek

Sól i PieprzDSC05404

 

Gotujemy farro zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( około 12 minut). Kroimy drobno pietruszkę, arbuza i ścieramy ser. Mieszamy wszystkie składniki doprawiamy oliwą z migdałów, pestkami słonecznikowymi ,  solą i pieprzem.

Jeden komentarz do “Sałatka z Farro i Arbuzem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>